Baymak Kombi Genel Arıza Kodları
E1 Arıza Kodu: Gaz blokajı / beslemesi hatasını ifade eder.
E2 Arıza Kodu: Termostatta bir sorun oluştuğunu göstermektedir.
E3 Arıza Kodu: Baca basınç sensoru ve baca termostat sensöründe yaşanan arızayı ifade eder
E5 Arıza Kodu: Isıtma devresinin sensöründe bir arıza meydana geldiğini gösterir.
E6 Arıza Kodu: Kullanım sıcak su devresi ntc sensöründe bir arıza olduğunu ifade eder.
E10 Arıza Kodu: Düşük su basıncı uyarısını ifade eden arıza kodudur.
E25 Arıza Kodu: En fazla sıcaklığa ulaşıldığını gösteren arıza kodudur.
E35 Arıza Kodu: Alev oluşumunun başladığını ifade eden arıza kodudur.
Baxi Luna Kombi Arıza kodları ve çözümleri
E01 Arıza kodu: Baxi Luna kombilerde görülen bu kod kombiye gazın ulaşamadığını ifade etmektedir. Böyle durumlarda öncelikle gazın gelip gelmediğini kontrol ediniz, eğer dairenize gaz geliyor ise kombideki gaz valfinde veya elektronik kartında sorun olma ihtimali söz konusudur.
E2 Arıza kodu: Kombide gereğinden fazla ısınma olduğu zaman görülür. Yani termostatta bir arıza söz konusuysa cihaz otomatikman kendini bloke eder. Bir diğer ifade ile cihaz kullanım dışıdır da diyebiliriz.
E3 Arıza kodu: 2 çeşit kombi türünden biri olan bacalı kombilerde baca emniyet sensoru yer almaktadır. Bu sensör, cihazın baca çekişinin düşük olduğu anlarda bunu ana karta aktarır ve cihaz emniyeti adına cihazı devre dışı bırakır. Hermetik kombilerde ise atık gaz, bir diğer adı ile baca gazı devresinde boşaltım sorunu yaşandığında aynı işlem uygulanmaktadır.
E4 Arıza kodu: Kombide alev olup olmadığını kontrol ederek karta aktarım yapan iyonizasyon elektrotunun sinyal alamadığını işaret eder. Gaz akımında ve bununla beraber iyonizasyon elektrot devresinde ya da açık gaz devresinde sorun olabilir.
E5 Arıza kodu: Kombide bu kodu gördüğünüzde kalorifer sensöründe bir sorun yaşandığını anlamalısınız. Bu kodu veren kombilerin kaloriferleri ısınmaz. Dolayısı ile sensör değişimi gerekecektir.
E6 Arıza kodu: Baxi Luna kombide bu kodla kış ya da yaz fark etmeden karşılaşabilirsiniz. Bu kod kombinin sıcak su vermediğine işarettir. Çözümü içinse servis yardımı ile sıcak su sensorunun değiştirilmesidir.
E10 Arıza kodu: Kombideki kalorifer devresi su basıncı 1 Bar’ın altına düştüğünde görülür. Çözümü için sadece su doldurma vanasını kullanarak cihazınızın su basıncını 1,5’e getirmeniz yeterli olacaktır.
E25 Arıza kodu: Kombinin en yüksek sıcaklık seviyesine ulaştığını belirtir. Ekranda bu kodu gördüğünüzde Eşanjör kireçlenmesi, 3 yollu vananın konum değiştirmemesi, pompa sıkışması ya da Filtrelerin tıkanması durumları olabilir.
E35 Arıza kodu: Cihazda alev oluşmaması durumunu gösterir. Bu durumda sıcak su alamadığınız gibi petekleriniz de ısınmaz.
E80 Arıza kodu: Elektronik kartta yaşanan bir sorunun olduğunu ifade etmektedir. Kesinlikle cihaza müdahale etmemeli; Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E97 Arıza kodu: Elektrik voltajında problem yaşanması halinde bu kod görülmektedir. Bu durumda elektronik kartta bir sorun var ya da şebekeden gelen elektriğin voltaj değeri düşük demektir.
E98-99 Arıza kodu: Bu kodlar ile elektronik kartta sorun yaşandığını anlamalısınız.
Brötje kombi arıza kodları
E10 Arıza Kodu : Ortamdaki Sıcaklık Seviyesini Elektronik Karta Aktarmakta Olan Sensörde Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E25 Arıza Kodu : Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten E25 Arıza Kodu Brötje Kombi Ekranında Belirdi İse Peteklerinizden Verim Alamazsınız. Bu Durumda Direk Olarak Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E28 Arıza Kodu : Yalnızca Bacalı Kombilerde Bulunan Baca Sensoru Ortamın Aynı Zamanda Kombinin Sıcaklığını Kontrol Eder Ve Bunu Karta Aktarır. Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ya Bu Sensörde Sorun Vardır Ya Da Bağlantılarında Kopukluk Vardır. Sensorun Görevini Yapmadığını Belirten Bu Hata Kodunda Direk Olarak Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E50 Arıza Kodu : Brötje Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Sıcak Su Sorunu Yaşanıyor Demektir. Bu Durumda Sıcak Su Alamazsınız. Sebebi İse Sıcak Su Sensörünün Arızalı Olması Ve Değişime İhtiyacı Olmasıdır. Böyle Bir Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E110 Arıza Kodu : Aşırı Isınma Termostatı, Limit Termostatı (Stm) Brötje Kombinin İçinde Bulunan Su Aşırı Isınma Yaptığında Cihazı Bloke Eder. Göstergede Bu Uyarı Kodu Var İse Aşırı Isınma Termostatı Arızalıdır Veya Atık Gaz Sıcaklığını Elektronik Karta Aktaran Baca Sensöründe Problem Vardır. Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E119 Arıza Kodu : Brötje Kombinin Su Basınç Göstergesi Olması Gereken Değerin Altındadır. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kombiye İhtiyacı Olan Suyu Vermek Gerekir. Kombi Basınç Göstergesine Bakarsanız 0,3 Barın Altında Olduğunu Görürsünüz. Bu Durumda Kombiye Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Basınç Değerini 1,5 Bara Çıkarmalısınız. İşlem Sonrası Kombi Çalışmasına Devam Edecektir.
E125 Arıza Kodu : Brötje Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Varsa Kombi İçinde Bulunan Pompa Kalorifer Tesisatında Suyu Çeviremiyor Demektir. Ya Da Tesisatta Hava Vardır, Bu Sebeple Kombi Aşırı Isınma Sayesinde Arıza Uyarısı Veriyordur. Sorunun Çözümlenmesi İçin Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E130 Arıza Kodu : Brötje Kombide Baca Sensöründe Kısacası Ortam Aynı Zamanda Kombi İçindeki Sıcaklığı Ölçüp Elektronik Karta Aktaran Sensöründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Gösterir. Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E133 Arıza Kodu : Kombiye Gelmekte Olan Gaz Girişinde Problem Olduğunu Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda Gaz Valfinde Ya Da Ana Karta Problem Olduğunu Söyleyebiliriz. Eğer Sorun Gaz Valfi İle Alakalı İse Kombiye Gaz Girişi Olmaz. Fakat Sorun Ana Kartla Alakalı İse Bu Durumda Ana Kart Gaz Valfine Görevini Yaptırmaz. Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E151 Arıza Kodu : Cihazın Ekranında E151 Arıza Kodu Belirdi İse Bu Elektronik Kartta Sorun Olduğunu Belirtir. Bu Durumda Cihaza Reset Atmanız Gerekmektedir. Reset İşlemi Sonrasında Bir Süre Kadar Bekleyin. Sorun Eğer Düzelmez İse Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E156 Arıza Kodu : Dairedeki Voltajın Düşük Durumda Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Voltaj Değeri 220 V A Dönene Kadar Cihaza Müdahale Etmeyin. Bu Durumda Baymak Brötje Servisi’ni Arayın Ve Voltaj Düzenlemeye Yarayan Regülatör Cihazını Talep Edin. Voltajlarla Alakalı Sorunlar Yaşanıyor İse Kombi Parçaları Hasar Görebilirçözüm için bizi arayabilirsiniz.
E160 Arıza Kodu : Hermetik Tip Kombinin Fan Motorunda Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketicinin Müdahalesi Gerekmez Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E193 Arıza Kodu : Tesisatta Hava Olması Sebebi İle Cihaz Buna Bağlı Aşırı Isınma Durumu Yaşatıyordur. Bu Durumda Teknik Destek için bizi arayabilirsiniz.
Dolcevita Kombi Hata Kodları
E01 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Ekranında E01 Uyarısının Anlamı Cihazın Ateşlemeyi Sağlamamasıdır. Kombi Ateşleme Yapmadığında Verim De Alınamaz. Bu Nedenle De Sizin Bu Durumda Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E02 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Aşırı Isınma Sebebi İle Kendini Bloke Ettiğinde Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Sorun Aşırı Isınma Termostatının Arıza Yapmasıdır. Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E03 Arıza Kodu : Dolcevita Kombinin Atık Gaz Sisteminin Tam Anlamıyla Çalışmaması Sebebi İle Kombinin Arızaya Geçmesidir. Cihazın Baca Kontrolü Gerekir. Baca Çalışmasını Sorunsuz Gerçekleştiriyorsa Fan Motorunda Ya Da Proses Tatta Sorun Var Diyebiliriz. Onarımı için bizi arayabilirsiniz.
E05 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunda Ekranda Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Peteklerinizle Alakalı Isınmama Sorunu Yaşarsınız. Durum Kalorifer Sensoru İle Alakalı Olabilir. Bu Yüzden De Arıza Tespiti Ve Müdahalesi İçin bizi arayabilirsiniz.
E06 Arıza Kodu : Dolcevita Kombi Ekranında Beliren Bu Hatanın Açıklaması Sıcak Su Sensöründe Sorun Olduğudur. Bu Durumda Kombi Sıcak Su Vermez. Kombi Eğer Sıcak Suyu Verirse Belirli Bir Süre Kadar Verir Sonrasında Suyu Soğutur. Tüketici Müdahalesi Gerektirmeyen Bir Durum Olduğu İçin bizi arayabilirsiniz.
E10 Arıza Kodu : Dolcevita Kombide Su Basınç Göstergesinin 0,3 Barın Altında Olduğunu Yani Kombinin Suyunun Azaldığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Kombinin Altında Bulunan Doldurma Musluğunu Açmalı Kombiye 1,5 Bara Gelene Kadar Su Basmalısınız. Sonrasında Dolcevita Kombi Çalışacaktır.
E25/26 Arıza Kodu : Dolcevita Kombide Her İki Uyarıdan Biri Bulunuyor İse Muhtemel Pompa Hatasıdır. Bu Durumda Cihazda Birden Fazla Sorun Olabilir. Mesela Petekler Isınmaya Bilir, Kombi Ses Yapabilir Ya Da Kombi Hiç Çalışmıyor Olabilir. Bu gibi durumlarda arızanın hem tespiti hem de çözümü için bizi arayabilirsiniz.
E35 Arıza Kodu : Bu Uyarı Kodu Kombi Ekranında Belirdi İse Cihazın Ateşleme Yaptığı Fakat Alev Oluşturmadığı Anlamına Gelir. Kombiye Üç Kez Reset Atmanız Gerekmektedir. Reset Sonrasında Kombi Ekranında Hala Bu Uyarı Kodu Beliriyor İse Bu Durumda bizi arayabilrsiniz.
E96 Arıza Kodu : Daireye Gelen Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Kombi E96 Uyarı Kodu Verir. Bu Durumda Voltaj Düzenleyicisi Olarak Bilinen Regülatör Cihazı Kullanmanız Gerekmektedir.
Eco 280fi Kombi Ariza Kodlarının Anlamları
Neon1 Kapalı, Neon2 Açıksa; Kombiye Gaz Girişin De Arıza Yaşadığını Bildiren Hatadır. Kombi Ateşleme Yapamıyor, Ateşleme Yapamadığı İçin De Verim Sağlamıyor. Gaz Gurubunda, Kartta, İyonizeysen Da Sorun Olabilir.
Neon1 Kapalı, Neon2 Hızlı Yanıp Sönüyorsa; Baca İşleyişin De Arıza Olduğunu Belirten İşlevdir. Eğer Kombi Bacalıysa Baca Sensöründe, Hermetikse Hava Prosestatı Veya Fan Motorun Da Arıza Olabilir.
Neon1 Kapalı, Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa; Kombi Su Basıncı Düşük Durumda. Cihaza Standart Su Ayarına Yani 1,5 Bara Kadar Su Basılması Gerekir. Daha Sonrasın Da Kombi Eski Çalışma Sistemine Dönecektir.
Neon1 Ve Neon2 Yavaş Yanıp Sönüyorsa; Ntc Sensör Arızası Olarak Bilinen Hata Işıklarıdır. Bu Işıklar Yanıp Sönüyor İse Kombi De Ya Sıcak Su Arızası Meydana Gelir Ya Da Kalorifer Petekleri Isınmaz.
Neon1 Yavaş Yanıp Sönüyorsa, Neon2 Açıksa; Kombi De Fazla Isınma Olduğundan Dolayı Kombi Kendini Kullanıma Kapamış. Limit Termostat Sorunu Yaşanmaktadır.